Vappu oli ja meni. Tunsin itseni hirvittävän keski-ikäiseksi haravoidessani pihaa vapunpäivänä, pahinta oli se, että juurihan minä syksyllä sen samaisen pihan haravoin. Töissä onneksi lohduttivat minua, että vasta sitten voi huolestua, kun alkaa nauttia siitä haravoimisesta ja valitsee mieluummin sen, kuin jonkin nuorekkaamman aktiviteetin...

May Day went peacefully. I felt myself terribly middle-aged when raking our garden yesterday. Worst thing was that I just raked it in autumn. At work they told me that I shouldn't be worrying yet. The whole thing turns alarming when I start to enjoy raking and choose it instead of something more youthful.

Jotain olen toki saanut käsitöiden sarallakin aikaiseksi. Toinen pupu syntyi vappuaattona ja poseeraa tässä viikon verran vanhemman Vaaleanpunainen Pupun kanssa.

I have finished some crafts too. Bunny Number Two was born Sunday and here he is with Bunny Number One.
75314.jpg

Sain myös vihdoin valmiiksi sen neulelaukun. Tein sitten siihen sen vuorin... Sitä ei kyllä parane näyttää kenellekään asioista tietävälle, mutta onneksi varmaan harvemmin pidän sitäkään laukkua vuoripuoli ulospäin. Päältäpäin se menee täydestä kuin väärä raha.

I finally finished that little knitted bag. I improvised and sewed the lining to it... Honestly, the lining is terrible but luckily it doesn't show.

75301.jpg75302.jpg

Mitäs vielä...? Ostin tänään Anttilasta uuden korin työn alla oleville neulomuksilleni. Entisen muovikorin vika piilee siinä, että puikot tuppasivat tipahtelemaan kolosista. Nyt ei pitäisi sellaista sattua. Tuo punamusta juttu on toinen huopatossun alku. Lanka ei muuten ollut Fritidsgarnia vaan Tovea, muistin väärin. Korissa näkyy myös kerä Novitan Palmaa. Ei hajuakaan mitä siitä tulee, mutta se oli niin ihanaa, että oli ihan pakko ostaa! (Korin alla olevan maton on Äitini kutonut. Tai itse asiassa niitä on kaksi, molemmilla mittaa neljä metriä...)

What else...? Today I bought new basket for my unfinished works. That black-and-pink thing is the beginning of one felt boot. The yarn wasn't Sandness Fritidsgarn but Sandness Tove, my mistake. That light pastel coloured ball is Novita Palma. I have no idea what to make of it, it just was so adorable I had to buy it. (Mother has weaved the carpet under the basket. Ot actually we have two of them, both four meters long...)

75319.jpg

Ensi viikolla pääsen työasioissa Helsinkiin ja jos olen onnekas, jää aikaa lankashoppailuun. Valitettavasti Vihreä Vyyhti on ainoa alan liike jonka Hesan keskustan tuntumasta tiedän, joten jos satut tietämään jonkun vierailun arvoisen liikkeen, niin sivistäpä maalaista ja jätä kommentti! Samaten jos joku tietää, mikä lanka olisi suunnilleen Novitan Isoveljeä vastaavaa, niin olisin äärettömän kiitollinen vinkistä. Haluaisin yrittää tehdä Siipalle joululahjaksi villapaidan, mutta Isoveljen värivalikoima on aika suppea. Tuo ohje vaikuttaa sen verran yksinkertaiselta, että ymmärrän sen. Ainakin suurimmaksi osaksi...

Next week I'm going to Helsinki and I hope I have some time to go shopping. I could try to find yarn for a sweater I have planned to knit for Fiancé as a Christman gift. I have found model simple enough for me to understand and if start knitting now I have at least some possibility to succeed.

Lopuksi hiukan herkkuja... - Some goodies for the end...

75339.jpg   
Alkupaloiksi parsa-mozzarellasalaatti       
Asparagus mozzarella salad as a starter 

(Pääruoasta ei valitettavasti jäänyt todisteita)
(Main course left no proofs of its existence)

75337.jpg
Jälkkäriksi vadelmia ja mustikoita siiderihyytelössä
Raspberries and blackberries in cider jelly as dessert

75338.jpg
Bonuksena banaani-mansikkakakkua (poppana Äitini tekeleitä jälleen)
Banana-strawberry layer cake as a bonus (notice the tablecloth weaved by Mother)

Näin meillä siis vietettiin Vappua ja Siipan synttäreitä!
So this is how we spent May Day and celebrated Fiancés birthday!