Olemme Siipan kanssa kohtalaisen viehtyneitä intialaiseen ruokaan. Valitettavasti kaupungin paras intialainen ravintola otti ja muutti Vantaan Korsoon tuossa keväällä, joten olen ollut pakotettu itse opettelemaan intialaisen keittiön saloja.

Reseptsuuneja olen etsinyt pääasiassa netistä lontoon murteella, suomalaiset kun tuppaavat olemaan tyyliä "lisää MausteMaakareiden tandoorisotkua ja nauti". Itseopiskelu on taannut myös sen, että olen saanut hienon (teko)syyn hankkia mausteita. Valitettavasti en vain ole saanut järkeistettyä asiaa samalla tavalla kuin sukkapuikkojen ja virkkuukoukkujen ostamista (minulla on siis lompakossani taulukko, johon olen merkannut omistamieni koukkujen ja puikkojen koot). Mistä syystä omistan mm. maustepurkillisen jauhettua kanelia sekä kolme pussillista jauhettua kanelia ("no kun mä luulin ettei sitä ole..."). Kerro tämä kaikki kolmellakymmenellä muulla mausteella ja kuvittele ne yhteen maustehyllyyn...

Siis intialainen ruoka. Olen kokeillut erinäisiä reseptejä. Huonoin tuloksin: jugurttimarinadi on paistovaiheessa a) paakkuuntunut tai b) kuivunut kasaan. Mausteita on tullut a) liian vähän tai b) vielä vähemmän. Ainoa minkä olen saanut onnistumaan on ollut naan-leipä ja raita. Mutta eihän niillä kovin pitkälle pötkitä.

Perjantaina sain jälleen päähäni, että meillä syödään viikonloppuna intialaista. Joten ei kun nettiin. Aikani tongittuani löysin tämän. Ja voi autuus! Vaikka dhania powder jäi puuttumaan (syystä että ei ole aavistustakaan mitä se on ja mistä sitä saa), ruoka oli erinomaisen hyvää, vaikka itse sen sanonkin. Pienoisena miinuksena ainoastaan se, että habaneroa ja chilijauhetta olisi voinut laittaa hiukan enemmän.

Jossain vaiheessa mielessäni käväisi ottaa ateriasta kuva, mutta valitettavasti se jäi...

We are quite fond of Indian food. Unfortunately the best Indian restaurant in town decided to move to Vantaa in spring and therefore I've been forced to learn the secrets of Indian Cuisine myself.

I've been searching the recipes mainly from the internet because I've noticed that the best ones are there. Learning to cook Indian food has also ensured a good excuse to buy all kinds of wonderful spices. Unfortunately I haven't realised that it would have been a good idea to make same kind of chart of my spices as I have of my knitting needles and crochet hooks in my wallet. As a consequence of that disorganization I have, for example, a jar of powdered cinnamon plus three sachets of powdered cinnamon ("I thought there wasn't any at home..."). Multiply that with thirty other spices and imagine all that to one tiny spice self...

So, the Indian Cuisine. I've tried various recipes. With not so good results: yogurt marinade has a) get lumpy or b) fizzled into nothing. There has been a) too less or b) even more less spices in the food. The only things I've managed to succeed are naan bread and raita. But that's not enough if you're hungry.

On Friday I decided again that we eat Indian food this weekend. So I went to search the secrets of the net. An I found this. Oh blessedness! Although there wasn't any dhania powder in the food (I have no idea what it is and where to get it) it was superb. The only tiny minus was that there could have been a slightly more chili powder in the food.

Down the line it came to my mind that I could take a photo of the meal but somehow I forgot it...